torsdag 18 september 2008

Magiska svampar

Nu är det tydligen säsong för magiska svampar. Ett flertal tidningar gör oss uppmärksamma på detta, bland annat Norrbottens-Kuriren och Nerikes Allehanda. Som vanligt frodas okunskapen bland våra kära journalister. De återger som det verkar helt utan reflektion alla möjliga påståenden. Till exempel:

- Det är här inget nytt. Användandet av så kallade Magic mushrooms har förekommit i begränsad omfattning i tio års tid. Det jätteallvarliga är att det är mer utbrett i dag och att det gått ned i åldrarna säger Dick Lannerblad, ungdomsledare vid IOGT-NTO/UNF

Hmmmmm... Människor har använt magiska svampar mycket längre än 10 år, kanske närmare 10 000. Men men, det riktigt irriterande är när de som vanligt hävdar att användandet kryper ner i åldrarna. Visst är det inte bra om barn använder droger, men det har hävdats så ända sen jag var en liten parvel i början av 70-talet. Antagligen kryper användandet inte alls ner i åldrarna, det är bara ett bra argument för att aktivera diverse föräldraföreningar så att de kan hojta om hårdare tag.

Inga kommentarer: