onsdag 25 juni 2008

Den demokratiske Reinfeldt

Vår käre statsminister verkar helt ha missförstått vad debatten om FRA-lagen handlar om. I Expressen menar han att FRA inte alls kommer att övervaka medborgarna i Sverige. Att han inte förstått att lagen de nyligen röstat igenom skapar ett verktyg för total övervakning är i det närmaste pinsamt. Kanske är Reinfeldt inte själv intresserad av att veta precis vad samtliga svenskar har för sig på nätet, men gränser flyttas hela tiden. Det verkar till och med som FRA redan hamnat på fel sida lagen och överträtt sina befogenheter. Kan vi lita på att de inte gör det igen?

onsdag 18 juni 2008

Reinfeldt vs folket

I ett försök att verka folklig har Reinfeldt åkt till Innsbruck för att titta på fotboll, allt medan svenska folket kämpar med näbbar och klor för att slippa bli övervakade. Är det konstigt att partierna tappar medlemmar när ledarna hellre roar sig än lyssnar? Kanske är det så att han redan vet att det blir ett Ja till FRA-lagen. Avtalen med USA är väl redan påskrivna...

måndag 16 juni 2008

Talibanhasch

I en analys av läget i Afghanistan så skriver en Svante Cornell i Expressen om kriget mot drogerna och de europeiska staternas ovilja att göra vad som krävs. De illegala drogerna från växterna hampa och opium leder tydligen till stora problem. Främst för NATO:s trupper, men även för den Afghanska staten. Båda slåss mot Talibanerna, som sägs finansiera sin kamp med intäkter från droger. Som vanligt ropas det på mer resurser, antagligen mer soldater och våld. Längre än så sträcker sig inte analysen. Fler soldater och mer resurser är en strategi som visat sig fungerat väl i Colombia… USA har där i cirka 20 år stött den colombianska regeringen och militären i ett försök att utrota kokainframställningen. Resultatet är att det finns mer, renare och billigare kokain i USA nu jämfört med innan de började sitt colombianska äventyr.

Att det är själva förbudet i sig som orsakar kriminalitet och korruption talas det tyst om. Uppenbarligen är de afghanska bönderna duktiga på drogodling samtidigt som det finns en stor marknad globalt för deras produkter. Varför inte ta nya tag och legalisera, kontrollera och beskatta. Så görs redan med de mer spridda drogerna alkohol och tobak. Då skulle de afghanska bönderna kunna odla utan att riskera bli dödade eller få skörden förstörd, drogbrukare skulle kunna använda de berusningsmedel som var och en föredrar utan att riskera trakasserier från polisen, samtidigt som stora resurser skulle frigöras förbehandling av dem som råkar hamna snett.

Litet tips!

Med Creeper kan vi medborgare övervaka våra makthavare. Ett litet trevligt verktyg för din hemsida eller blogg. Det är på tiden att de får smaka sin egen medicin. Det verkar ju gilla övervakning...

torsdag 12 juni 2008

TV-stjärna köper kokain

Aftonbladet och Expressen kan idag presentera en film som polisen spelat in i smyg. Den ska visa när en person köper kokain. Det riktigt upprörande i det här är att polisen släpper sina övervakningsbilder till media. Statens kamp mot de så kallade knarkarna verkar ha gått helt över styr när enskilda personer hängs ut. Det är dags alla våra folkvalda att gör som vänsterpartisterna och verkar för en avkriminalisering av personligt bruk.

onsdag 11 juni 2008

Urholkad demokrati?

Det är dags att protestera mot att riksdagen den 17 juni antagligen kommer att rösta igenom ett förslag som gör att försvarsmakten kommer att övervaka i princip samtliga medborgare i Sverige. På sidan http://www.stoppafralagen.nu/ står det hur du går till väga. Säg stopp och uppmana de styrande att inte leda in vårt land på en totalitär väg med övervakning och kontroll. Sverige är ett öppet och fritt samhälle och borde så förbli!

tisdag 10 juni 2008

Oj oj oj!

Polisen i gryningsräd. Undra om de hade kallat in nationella insatsstrykan och kanske till och med deras nya pinsamma pansarjeep? Växter är ju mycket farliga, nästan värre än bankrånare. Jag kanske skulle ta och sammanställa en lista på alla organismer som växer i Sverige som man kan bli snurrig av och skicka den till polisen. Då kanske de har nytta fyrhjulsdrift. 17 000 poliser ute i skogarna och rensar ogräs.