tisdag 22 april 2008

Bilbrand

Nu har nån enligt Sydsvenskan satt fyr på ytterligare en bil i Malmö. Den här gången, precis som i en del andra fall, alldeles intill ett bostadshus. Är det inte dags att sätta stopp för detta och en gång för alla ta och förbjuda bilar!

Tänk på barnen!

måndag 21 april 2008

Vettiga poliser

Det verkar finnas vettiga poliser i USA, och de har en organisation: LEAP. Undra när poliserna i Sverige vaknar?



torsdag 17 april 2008

Dokumentärtips

Se gärna den utmärkta danska dokumentären "Kampen om hampen". De har faktiskt visat den på DR1, vilket visar att danskarna inte är helt galna trots Pia med flera.

Det är en grundlig genomgång av hur cannabis blev illegalt i USA, Danmark och resten av världen. Dokumentären går även igenom vilka problem förbudet har orsakat och vilka medicinska fördelar det finns med cannabis. Förutom en historisk genomgång så intervjuas forskare, socialarbetare, poliser och domare om dagsläget.

Den lär gå att ladda ner via diverse torrentsidor har jag hört. Här är iaf början:

måndag 14 april 2008

Idrott och politik!

Är det bara jag som tycker det är fantastisk humor när vår idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth står i Aktuellt och säger att idrott och politik inte hör ihop...

onsdag 9 april 2008

Demokratiskt underskott?

Ann-Britt Grunewald angående legalisering av cannabis:
”Det här är en debatt som vi har fört jättelänge i Sverige. Och vi är inga knarkliberaler”

Det verkar vara en väldigt ensidigt förd debatt om ”vi” redan har bestämt oss.

Jag som trodde att man i en demokrati inte någonsin har diskuterat någonting färdigt. Att sunt förnuft och vetenskapliga rön skulle vara basen för beslutsfattarna. Om samma argument hade använts för kvinnlig rösträtt till exempel skulle det kanske ha låtit såhär i början av 1900-talet: Ge kvinnor rösträtt?! Det har vi [män] diskuterat jättelänge och…

Kat och rasism

Här om dagen kunde vi i Sydsvenskan läsa att Katsmugglare med drogpackade bilar flyr genom tullen vid Öresundsbron, bara för att jagade lämna sina bilar med lasten. Det låter mycket oroande kan man tycka. Samtidigt tycker Polisen att gränsen för grovt brott är för hög och vill få ner den så att de kan sätta in hemliga tvångsåtgärder. Att bruka Kat är vanligast på Afrikas horn, ett område där man traditionellt inte brukar alkohol. Om nu Kat orsakar problem för en del brukare, ska vi verkligen jaga och straffa dem? Borde inte reaktionen istället vara att hjälpa… Det kan även tilläggas att Kat är helt lagligt i till exempel Storbritannien, och när brittiska forskare rangordnade droger efter deras farlighet kom Kat sist på listan. Jag tror att den egentliga orsaken till Polisens iver att jaga Katsmugglare beror på att drogen endast brukas av en liten grupp människor som inte är särskilt integrerade i det svenska samhället. Det skulle finnas ett betydligt större socialt motstånd mot polisens ”hemliga tvångsåtgärder” om de sattes in mot etniska svenskar.

Det finns ett fåtal människor som själv har valt att leva utan tobak, alkohol eller andra droger, men de flesta av oss gillar att ibland droga oss. Må det vara en cigarett efter maten, ett glas vin eller en öl. Det är nog något som de flesta inte skulle kunna tänka sig att vara utan. Är det inte då en form av förtryck att beröva våra invandrare på deras traditionella rusmedel? Att säga att i det här landet är det endast okej att använda svenska traditionella rusmedel tycker jag är djupt rasistiskt!